Ugyanúgy mint az embereknél, a kutyáknál is az egyik legfontosabb érzékszervük a szem. Ők azért persze elég eltérő módon érzékelik a világot, ugyanis sorrendben az orr és fülek után jön a szemre való támaszkodás. Látásuk nem olyan éles mint szaglásuk, de az emberekénél nagyobb szaruhártyájuk lehetővé teszi hogy éjszaka jobban lássanak.
A kutyák csak nagyon halvány színárnyalatokat látnak, tisztán pedig csak igazán közelre. Mondhatjuk hogy általában egy elmosódott képet látnak a világról, de ettől még igenis létfontosságú érzékszervről beszélünk. Elengedhetetlen az élvezetes játékhoz, a gazdinak szánt testbeszédhez, az éjszakai látáshoz és a normális élethez.

Ezért mielőtt megtörténne a szemkörnyéki, látással kapcsolatos bajok, fontos hogy azokat megelőzzük! Kutyánk rengeteg szemproblémának lehet kitéve:
– Kötőhártyagyulladás
– Szaruhártyafekély
– Daganatos szem betegségek
– Száraz szem
– Túlzott könnyezés
– Szürkehályog
– Zöldhályog
– Entrópium (szemhéj befordulás)
– Ektrópium (szemhéj kifordulás)
– Vöröses foltok a szemkörnyéken
– Szemhéj gyulladás
– Szemhéj rendellenességek
– Csipás szem
– Vakság

A szemproblémák megelőzéséhez bátran merjük ajánlani az OxiDog Komplex-et, mely a Lutein, Zeaxanthin és a Karotinoidok erejével támogatja a makulátlanul egészséges szemet kedvenceinknek. Az alapanyagok teljesen természetes növényi kivonatok, melyek hozzájárulnak a kutyák teljes egészségéhez.

Ha szeretnél többet megtudni, Kattints a gombra!

OxiDog Komplex megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Levélben hasznos információkat, hétköznapi tanácsokat küldünk, továbbá aktuális kedvezményeinkről sem maradsz le.

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!
O-o... Valamilyen hiba történt!