A kutyák több mint 20%-át érinti valamilyen izületi vagy gyulladásos megbetegedés. Az izületi problémák esetén a teljes gyógyulás sajnálatos módon nem lehetséges, de csökkenthetők a betegség okozta tünetegyüttesek.

Elsősorban az időskorú kutyákat érinti, de még fiatalabb korban is kialakulhat izületi gyulladás. A nagyobb testű kutyák előbb vannak kitéve a nehézségeknek, de ha kutyánk betöltötte 6. évét, nem árt jobban odafigyelnünk, ugyanis ilyenkor válnak hajlamosabbá erre a fájdalmas betegségre.

Az ilyennemű betegséges első jelei, hogy reggelente vagy a pihenések után a kutya nehezebben tud felkelni, mozgása merev, vagy sántít. Jellemző ahogy az állat bemelegszik, “rástartol” a mozgásra a tünetek alábbhagynak, de inkább csak rejtve maradnak szemünk elől. Előfordulhat hogy vonakodik a sétától, hamar elfárad, gyakran leül pihenni. Bicegve, lassan, óvatosan jár, nehezen kel fel, a megszokottnál többet fekszik, de az ugrás, lépcsőre mászástól is tart.

Mivel gyógymód jelenleg nem létezik, a legfontosabb a megelőzés! A megfelelő terápiával jól kordában tartható az állapot, enyhíthetőek a fájdalmak és a gyulladások.
1. Ne hagyjuk hogy kutyánk túlsúlyos legyen, ugyanis a plusz kilók megterhelik az ízületeket, a fájdalmak nőnek és a porckopás is meggyorsul.
2. Az olyan tevékenységek mint az egyenletes, kímélő futás, úszás kevés terheléssel kordában tarthatja az izületeket, de ezt is mindenképp megfelelő óvatossággal.
3. Az izomtónus erősíthető kutya masszázs, úszás, fizio és hidroterápiával, emellett segít megtartani a kutya jó közérzetét, mobilitását. Használjunk hideg-meleg párnát a fájdalmas területen.
4. Ha a kutya étrendje sok gyulladást okozó ételt tartalmaz, akkor gyulladásos állapot alakulhat ki. Építsünk a kutya étrendjébe gyulladáscsökkentő összetevőket.
5. Az ízületvédő készítmények használatával csökkenthető a fájdalom és az állapotromlás, amitől a kutya könnyebben mozoghat, így megőrízheti izomtömegét.

Épp ezért merjük bátran ajánlani OxiDog Komplex-et, egy olyan készítményt ami teljesen természetes antioxidánsokat tartalmaz. A benne levő Astaxanthin, Lutein+Zeaxanthin gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, az összetevők összessége a kutya teljes egészségére jótékony hatással van, hozzájárulnak a tartós egészséghez, a fájdalommentes élethez.

Ha szeretnél többet megtudni a készítményről, Kattints a gombra!

OxiDog Komplex megtekintése

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Levélben hasznos információkat, hétköznapi tanácsokat küldünk, továbbá aktuális kedvezményeinkről sem maradsz le.

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!
O-o... Valamilyen hiba történt!